— Volfonic xx

Begin van 2020 leerde ik Conny van Heeckeren van Kell kennen. Conny sponsort verschillende ruiters en amazones met haar nakomelingen van Volfonic xx.
Enerzijds om haar hengst te promoten, anderzijds om talentvolle ruiters en amazones de kans te geven om door te groeien in de sport.

Over Volfonic xx

Volfonic xx is een KWPN erkende Engels volbloedhengst met een zachtaardig en werklustig karakter. Deze hengst is een extreme veredelaar die zeer correcte veulens levert. Hij vererft kwaliteit in beweging en gangwerk bij uitstek. Dit in combinatie met een ongekend goed genenpakket voor de volbloed en warmbloed paarden.
Hij vererft onder andere werklust, zachtaardigheid, lenigheid, hardheid, intelligentie en een goede springtechniek.

Tot nu toe laten zo goed als alle Volfonic xx nakomelingen een goede sprong en techniek zien, ook de niet spring gefokte nakomelingen. Volfonic xx heeft een stokmaat van 1.67m en vererft zijn maat en karakter ook door aan zijn nakomelingen.
 
Image
Interessant om te weten is dat Volfonic xx zo goed als alle grote volbloed stamvaders in zijn pedigree heeft wat de top spring- en eventingpaarden betreft.

Volfonic xx is onder andere ook nauw verwant aan het wereld beroemde springpaard Gem Twist xx

Inmiddels kan gesteld worden dat Volfonic xx een volbloedhengst is die een mooie, uniforme, correcte en goed gebouwde collectie nakomelingen laat zien met goed gangwerk en een goede sprongtechniek.

Voor meer informatie over Volfonic xx en zijn nakomelingen verwijs ik u naar zijn eigen website www.volbloeddekhengst.com
Image

— Kereltje TS

Conny gaf mij de beschikking over een bijzondere nakomeling Kereltje TS genaamd. Deze ruin is geboren op 2 april 2015 en stond bij een dressuuramazone maar hij gaf aan dat hij meer dan saaie rondjes in de bak wilde.

Zo kwam Kereltje bij mij. In maart sprong hij zijn eerste hindernissen en het doel is om hem uit te brengen in de disciplines dressuur, springen en eventing. Waarbij eventing- en springsport ons hoofddoel is.

Het bijzondere aan Kereltje is dat hij een volbloed vader heeft maar een tuigpaard moeder waar ook nog een mengeling van Gelders en Hackney bloed in voorkomt.

Image

— Lala Tanka Lootah

In December 2020 kreeg ik de beschikking over Lala Tanka Lootah, de naam is een samenvoeging van meerdere Indianentalen en betekent het volgende: Lala betekent 'Grootvader', Tanka betekent 'Grote' en Lootah betekent 'Rode'. Dit is gebaseerd op de welbekende hengst Secretariat waar Lala vanaf stamt.

Lala is een merrie geboren op 30 juni 2017 en is gefokt uit een prestatierijke moederlijn. Ook Lala zal worden uitgebracht in de drie disciplines waar eventing- en springsport ons hoofddoel is.

Image

Follow Me —