De kunst van het meten

De kunst van het meten.

Bij het aanmeten komt zoveel meer kijken dan simpelweg een meetlintje om verschillende punten van je benen halen.

 Zoveel mensen zoveel wensen, hoge laarzen, lagere laarzen, veel bewegingsruimte, nauw aansluitend, slank om de enkel, wat meer ruimte bij de enkel, een stijve laars een slappe laars, veel steun, weinig druk, dressuur, allround, springen allemaal keuzes en behoeften en het heeft allemaal invloed op de manier van meten en de uiteindelijke laars die we voor jou gaan maken.

Als de klant bij mij in de showroom aankomt vraag ik altijd naar de ervaringen met ons merk, de discipline en of ze al een voorkeur hebben voor de rijlaars die we gaan samenstellen. De vragen die gesteld worden gedurende het meetproces is essentieel om de wensen en behoeften van de klant te leren kennen.

Het meet proces.

Van elke klant maken we een tekening van de voet, vervolgens meten we ook met een meetstok de lengte van de voet. Op deze manier kan ik alvast polsen of je graag wat meer ruimte voor je voet hebt of van aangesloten houdt. Het is dan ook aan te raden dat de klant een rijbroek en sokken draagt, dit zorgt ervoor dat we preciezer kunnen meten. Mijn advies draag jouw dikkere broek en/of sokken. 

Alle metingen vinden staand plaats. Ik begin met de bal van je voet waar we alle knobbels en bobbels meenemen. En werk zo alle 12 meetpunten per been af. De hiel opmeten is ook nog wel eens tricky, sommige mensen hebben een pees lopen over de wreef van hun voet die soms wel 2cm verschil kan geven wanneer er meer druk op de voet komt. Dit gebeurt ook op je paard dus ik vraag de klant altijd even om door de knieën te gaan terwijl ik deze maat opneem om te kijken of hier verschil in zit. De laarzen moeten immer perfect zitten als je op je paard zit.

 

Hoe strak wil je je laarzen?

Hoe strakker je het meetlint vasthoudt hoe strakker de laarzen worden, ik meet altijd zodanig dat het lint niet te strak of te los is. Maar vraag de klant ondertussen wel hoe ze wensen dat hun laarzen worden. Sommige mensen houden van strak en aansluitend. Echter houdt er dan rekening mee dat bij aankomst de laarzen strak zullen zijn.
Als je geen strakke laarzen wilt, zal ik altijd wat losjes meten. En als je WEL strakke laarzen wilt, begrijp dan dat je benen kunnen kloppen terwijl ze inlopen EN dat je veel druk uitoefent op de rits. Dit is bij een model zoals de Pablo vaker het geval omdat dit een extreem aansluitend en “getailleerd” model is ook als we al wat losjes meten.
We hebben 20 modellen laarzen, alles wordt op maat gemaakt maar ondanks zorgvuldige metingen kan het voorkomen dat een model niet geschikt is voor uw benen/voeten. Dit zal ik in andere blogs nog gaan bespreken. Elk model heeft zijn specifieke kenmerken.

Daarnaast zien wij jou niet rijden, wij weten niet hoe jij op je paard zit met een lang of kort been. We vragen dit in het proces en handelen naar de gegeven antwoorden.

Wil jij ook in alle rust jouw laarzen samenstellen? Maak dan een afspraak via onderstaande button.  

 


Afdrukken   E-mailadres